EMK deelt cheques uit aan vijf organisaties in Montferland

Op donderdag 3 oktober heeft de Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal (EMK) cheques uitgereikt aan vijf organisaties uit de gemeente Montferland. Het EMK krijgt jaarlijks een maatschappelijke bijdrage van Streekenergie, per lid van de energiecorporatie die stroom afneemt van Streekenergie. Dit was de eerste keer dat EMK deze bijdrage uitkeert, in de afgelopen jaren was een bedrag van ruim €4000 opgespaard.

Van alle organisaties, die een cheque kregen uitgereikt, was iemand vertegenwoordigd.  De bijeenkomst werd georganiseerd in het Trefpunt van ’s-Heerenberg Oost. Dat was niet voor niks gekozen, want het geld van EMK voor de gemeente Montferland is voor de aanplant van extra bomen in de gemeente. En zeker in zo’n versteende wijk als ’s-Heerenberg Oost is dat hard nodig om niet alleen een aantrekkelijke leefomgeving te creëren, maar het planten van bomen zorgt ook verkoeling. Wethouder Wolsing nam de cheque dan ook met plezier in ontvangst en zegde toe het EMK weer uit te nodigen als de eerste bomen de grond in gaan. De gemeente Montferland ontving het hoogste bedrag (€904,02). De leden van EMK hebben de doelen zelf aangedragen en konden vervolgens stemmen over de vijf doelen.  Alle organisaties gaven aan iets extra’s te kunnen doen van dit geld. Zowel sport- en spelinstuif de Liemers (€834,48) als de Scouting (€660,63) kunnen extra materialen aanschaven om hun activiteit uit te kunnen voeren. Voor de avond4daagse (€ 834,48) is het een steuntje in de rug, nadat ze dit jaar de vierdaagse weer konden organiseren met een nieuw bestuur. Voor de EHBO (€764,94) zorgt zo’n extra bijdrage ervoor dat zij hun contributie voor hun leden niet te verhogen.

Alle verenigingen bedankten de EMK voor deze maatschappelijke bijdrage.

Streekenergie is het Achterhoekse collectief van 19 lokale Achterhoekse coöperaties, een coöperatie van echte, Achterhoekse energieproducenten. Zij geloven in de kracht van lokaal en in eerlijke energie. Samen wekken zij Achterhoekse Streekenergie op. Het EMK is een van de aangesloten energiecoöperaties.